ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Φτάνει πια με την αστυνομική αυθαιρεσία εναντίον των μεταναστών!

Εδώ και αρκετό καιρό η αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους και τις πιέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας, πάντα με τη δικαιολογία της προστασίας και της ασφάλειας (ποιου, αλήθεια;). Η εικόνα είναι πάντα η ίδια: βία και αυθαιρεσία, εξευτελισμός και αναίτιες συλλήψεις ανθρώπων με ή χωρίς χαρτιά, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια πόλη που τους γκετοποιεί και τους αρνείται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους.
Η αυθαιρεσία όμως δεν σταματά εδώ. Τις τελευταίες ημέρες, αστυνομικοί εισέβαλαν σε γραφεία και σπίτια-έδρες μεταναστευτικών σωματείων και συλλόγων, με το πρόσχημα της καταγραφής των στοιχείων τους για τυπικούς λόγους. Ξέρουμε, βέβαια, καλά ότι απλώς προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και καταστολής ακόμα και στα επίσημα και νόμιμα σωματεία, κοινότητες και εκπροσώπους των μεταναστών, ώστε να φοβούνται να υψώνουν τη φωνή τους και να ζητούν δικαιώματα, να υποβαθμίσουν τη δράση τους όσον αφορά την οργάνωση και τις διεκδικήσεις των μεταναστών. Η αστυνομία δεν διστάζει να κάνει εφόδους σε νόμιμα σπίτια και να τρομοκρατεί, όπως δεν διστάζει να ξεγυμνώνει ανθρώπους στο δρόμο, να τους προσβάλλει, να τους βασανίζει σε κρατητήρια και να τους απελαύνει.
Απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία, που θέλει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να
σκύβουν το κεφάλι και να ζουν σε άθλιες συνθήκες, να δουλεύουν με σκληρούς όρους αλλά να μην έχουν κανένα δικαίωμα, να μην μπορούν να διεκδικήσουν άσυλο και να κρατούνται σε κέντρα-φυλακές, δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι. Απέναντι στην καταστολή των «χωρίς δικαιώματα», προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους και όλες, νομιμοποίηση των μεταναστών-τριών, άσυλο στους πρόσφυγες. Να αντισταθούμε στην καταστολή, τη βία, την αυθαιρεσία.
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών