Ενημέρωση για την απεργία πείνας των μεταναστών

Στις 25 Ιανουαρίου του 2010 θα ξεκινήσεις μια πανελλαδική, σκληρή απεργία πείνας 300 μεταναστών εργατών.

Το αίτημα της απεργίας είναι η νομιμοποίηση όλων των μεταναστριών και μεταναστών.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχηματιστεί πρωτοβουλίες και συνελεύσεις αλληλεγγύης, όπως και ομάδες εργασίας για την υποστήριξη της απεργίας πείνας.


Συνέλευση

Στην Αθήνα, την Τετάρτη, στις 19 Ιανουαρίου καλείται ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης, στο κτίριο Γκίνη του Ε.Μ.Πολυτεχνείου. (είσοδος από την οδό Στουρνάρη).

Έκκληση για Είδη Ανάγκης

Για τη μεγάλη απεργία πείνας μεταναστών που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα υπάρχουν ακόμα βασικές ελλείψεις σε είδη ανάγκης για την υποστήριξη της απεργίας. Πιο αναλυτικά χρειάζονται: σκηνές, sleeping bag, κουβέρτες, στρώματα και σόμπες (όχι με ηλεκτρικό).

Αθήνα: Όσοι και όσες σύντροφοι και συντρόφισσες διαθέτουν τέτοια είδη παρακαλούνται να τα φέρουν το συντομότερο δυνατόν στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια απογευματινές ώρες (μετά τις 5). Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μαζευτούν αυτά τα είδη όσο το δυνατόν συντομότερα (ιδανικά μέχρι την Τετάρτη 19/01)

Θεσσαλονίκη: Στον κοινωνικό χώρο Μικρόπολις (Β.Ηρακλείου 18 και Βενιζέλου), ή στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου)

Πάτρα: Στο Στέκι Μεταναστών της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών (Ιωάννου Βλάχου 19) κάθε Δευτέρα 19:00 με 23:00, Τετάρτη 19:00 με 21:00 και Πέμπτη 19:00 με 21:00.