Δελτίο Τύπου - Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας μετανάστες-εργατες

Πάτρα, 10-02-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι 300 μετανάστες βρίσκονται ήδη στην 17η μέρα απεργίας πείνας. Ο αγώνας τους για αξιοπρέπεια και νομιμοποίηση είναι ο αγώνας χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας χωρίς κανένα εργασιακό, κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα. Είναι ο αγώνας χιλιάδων εργαζομένων που πλήττονται καθημερινά από τις επιλογές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά το φιάσκο της οργανωμένης επικοινωνιακής υπονόμευσης του αγώνα τους από την κυβέρνηση δια των ΜΜΕ των πρώτων ημερών γίνεται φανερό ότι ο σκοπός αυτής της επίθεσης δεν ήταν ούτε το άσυλο ούτε η διασάλευση της τάξης. Ήταν οι ίδιοι οι μετανάστες και η κοινωνία που αντιστέκεται. Δεκάδες εστίες αντίστασης, από την απεργία πείνας των μεταναστών έως τις απεργίες των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια της τρόικας και της κυβέρνησης και τις απολύσεις, από την πάλη των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή έως την οργανωμένη κοινωνική ανυπακοή των οδηγών στα διόδια και τις εθνικές οδούς έχουν τον ίδιο παρονομαστή. Τον αγώνα των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή και δίκαιη ζωή.

Οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους. Είναι μαζί τους όλοι όσοι νιώθουν την εξουσία να τους φορτώνει τις ευθύνες της κρίσης χωρίς να φταίνε.

Είμαστε μαζί τους γιατί ξέρουμε ότι ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ