ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

5 Απρίλη Πανευρωπαϊκή ημέρα ενάντια στο ρατσισμό

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, όλοι έχουν δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς. Ειδικά όσοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις πατρίδες εξαιτίας των επιλογών των δυτικών κρατών να επιτεθούν σε αυτές, με πρόσχημα τον εκδημοκρατισμό τους αλλά τελικά αυτό που προκαλούν είναι κράτη υπό ξένη κατοχή, πρέπει να τους προσφέρουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Αντίθετα αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι να μην τους παρέχονται ούτε τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαβίωση, όσο για παροχή ασύλου ούτε λόγος. Είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη για όσα διαδραματίζονται αρκετά χρόνια, αλλά και έτσι όπως έχει οξυνθεί αυτή τους τελευταίους μήνες, έχει η πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και την αντιμεταναστευτική τους πολιτική – όπως προτείνεται άλλωστε και από την ΕΕ – αλλά και ανευθυνότητα και ο εμπαιγμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι τοπικές αρχές.
Οι Πατρινοί, δεν θα πρέπει να επιτρέψουν να συνεχιστεί στην Πάτρα αυτό το έγκλημα. Θα πρέπει να ζητήσουν να ικανοποιηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Πρέπει ως κοινωνικό σύνολο να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ενεργή στήριξή μας στους πρόσφυγες.

Για την ενημέρωση και περαιτέρω κινητοποίηση του συνόλου των Πατρινών διοργανώνουμε εκδήλωση ενημέρωσης – διαμαρτυρίας, με μουσικά δρώμενα, το Σάββατο 5 Απρίλη (πανευρωπαϊκή ημέρα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία) στις 11.30 στην Πλατεία Όλγας.
Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών /στριών