Όταν οι εχθροί της Ελευθερίας παίρνουν τον λόγο

Απάντηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες στα δημοσιεύματα του κίτρινου τύπου.

Με άρθρα που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας από μερίδα των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (Ράδιο Ηγουμενίτσα-Τόλμη) με τον γελοίο τίτλο «σκληροί ρατσιστές οι αντιρατσιστές της Ηγουμενίτσας» καταγγέλλονται ως ρατσιστές τόσο τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους μετανάστες όσο και οι συνδιοργανωτές -συμμετέχοντες στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 19-09-2010 στην πόλη της Ηγουμενίτσας ,σαν μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια δημιουργίας νεοναζιστικής ,ακροδεξιάς συμμορίας στην περιοχή μας.

Πρόκειται για τα ίδια τοπικά μέσα τα οποία με συνεχή δημοσιεύματα δημιουργούν ένα ξενοφοβικό και σκληρά ρατσιστικό κλίμα, έχοντας αναλάβει εργολαβικά την διάδοση και προβολή των απόψεων και ιδεών των φασιστικών συμμοριών.

Ήταν οι πρώτοι από τα τοπικά Μέσα Μαζικής<< Ενημέρωσης>> που δημοσιοποίησαν την ανακοίνωση της φασιστοσυμμορίας και παράλληλα παρουσιάζονται και ως φίλοι σε «γκρούπς»αυτών των ομάδων στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για τα ίδια τοπικά μέσα τα οποία έχουν αναλαμβάνει εργολαβικά να πάρουν θέση για το ζήτημα των μεταναστών ,στο όνομα όχι μόνο του Θεσπρωτικού λαού ,αλλά όλων των Ελλήνων. Οι φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις τους δεν αντιπροσωπεύουν τις βαθιές δημοκρατικές αντιλήψεις ,που ο λαός μας κατέκτησε με το αίμα του.

Είναι καταδικασμένοι στη μνήμη του Θεσπρωτικού λαού, καθώς ο ρόλος τους ήταν πάντα να βρίσκονται κόντρα σε κάθε κινητοποίησή του, να βρίσκονται απέναντι του ,υπερασπιζόμενοι σε κάθε περίπτωση την αντιδραστική εξουσία.

Αυτό ζήσαμε και στα γεγονότα της κινητοποίησης των κατοίκων της Παραμυθιάς, ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι.

Λειτουργώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως κάνουν και σήμερα προασπίστηκαν τα συμφέροντα της τοπικής εξουσίας, καλώντας τότε την Ελληνική Δικαιοσύνη ,να τιμωρήσει παραδειγματικά κάθε αλληλέγγυο στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην δημιουργία του ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι.

Το ίδιο ακριβώς κάνουν και σήμερα διαδίδοντας την γελοία κατηγορία του ρατσιστή σε κάθε αλληλέγγυο των μεταναστών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν επιτράπηκε ,ούτε θα επιτραπεί στο συγκεκριμένο μέσο να καλύψει «δημοσιογραφικά» τις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις τις οποίες θα οργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Μετανάστες .

Επίσης τυχόν αρνητικά δημοσιεύματα που θα δημοσιοποιηθούν στα συγκεκριμένα μέσα και θα αφορούν την επιτροπή η επιτροπή δεν θα μπει στην διαδικασία να απαντήσει

Τα μέλη της Επιτροπής δεν έκρυψαν ποτέ ούτε τις απόψεις τους ,ούτε και τα πρόσωπά τους ,Θέτουν στην δοκιμασία του δημόσιου διαλόγου τις απόψεις τους και η πραγματοποίηση της παρέμβασής τους σε κάθε έκφραση της αγωνιστικής τους δράσης ,γίνεται χωρίς να κρύβουν τα πρόσωπά τους.

Aπέναντι στην λογική της αδράνειας και της απάθειας ,για την οποία σημαντική ευθύνη έχουν και τα μέσα μαζικής εξημέρωσης , εμείς επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο του διαρκή αγώνα ,της έμπρακτης αλληλεγγύης και της ανατρεπτικής δράσης.

Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες

Ηγουμενίτσα 29-9-2010

http://metanastes-igoumenitsas.blogspot.com/

e-mail: metanastesig@gmail.com