ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

Ε. Ι. Ν. Α.

Τηλ: 2610 – 999 212 * Κιν: 6977 – 457 328 * Fax: 2610 – 993 949

WWW: http://www.eina.gr * Email: cgian@med.upatras.gr


Αρ. Πρωτ: 4/22-1-2008

Πάτρα, 22 Ιανουαρίου 2008


ΨΗΦΙΣΜΑ


Προς:

  • Τα Μ.Μ.Ε.



Η Ε.Ι.Ν.Α. πιστεύοντας ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος και ότι όλοι, πρόσφυγες ή μετανάστες, δικαιούνται να έχουν νομική υπόσταση σε μια πολιτισμένη χώρα στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες που έχουν βρεθεί στην πόλη μας (ενδιάμεσο σταθμό στο εξαντλητικό και μακρύ ταξίδι τους) ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους που χρόνια τώρα μαστίζονται από πολέμους φτώχια και ανέχεια.

Στα Νοσοκομεία της πόλης μας τους συναντάμε καθημερινά, εξαθλιωμένους, ανήμπορους, πεινασμένους ζητώντας να τους βοηθήσουμε να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Ζητάμε από την Πολιτεία να σεβαστεί τις Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Ζητάμε από το Δήμο και τη Νομαρχία να φροντίσουν για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων για την στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την ανακούφιση παράλληλα των κατοίκων της περιοχής γύρω από το Λιμάνι από τα προβλήματα που δημιουργούνται αντικειμενικά.

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να φανεί αντάξια των υποχρεώσεών της και των παραδόσεων του Ελληνικού Λαού και να φροντίσει να τους εφοδιάσει με τα όποια απαιτούμενα έγγραφα θα τους επιτρέψουν να ζήσουν γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος.

Οι επιχειρήσεις-σκούπα, αποπνέουν ρατσισμό και ξενοφοβία, και μας βρίσκουν αντίθετους. Όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά διογκώνουν τη βία που αυτοί οι συνάνθρωποί μας έχουν γευτεί κατά κόρον και σπρώχνουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.