ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ

«Κοιμούνται σε χαρτόκουτα» - Αθλιες συνθήκες διαβίωσης σε καταυλισμό μεταναστών καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

ΑΠΕ

Πάτρα

Δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σε καταυλισμό μεταναστών χωρίς έγγραφα στην Πάτρα, διαπιστώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. «Ανθρωποι κοιμούνται σε χαρτόκουτα στο χώμα, παντού» διαπιστώνει η οργάνωση.
«Οι συνθήκες διαβίωσης δεδομένης και της αύξησης του πληθυσμού που καθημερινά παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που προχώρησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε διανομή 432 υπνόσακων.
Η οργάνωση αναφέρει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε οι τουαλέτες και οι άλλες δομές που βρίσκονται στον καταυλισμό να είναι σε λειτουργική κατάσταση, αλλά οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού: από 1.000 άτομα που ήταν τον Μάιο σε πάνω από 1.600 άτομα σήμερα.
«Φυσικά δεν είναι δυνατό να υπάρχουν εγγυήσεις για στοιχειώδη υγιεινή υπό αυτές τις συνθήκες- ό,τι υπάρχει ήδη δεν είναι αρκετό στη περίπτωση αυτή» αναφέρει ο Γιώργος Καραγιάννης, Υπεύθυνος Προγράμματος της οργάνωσης για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα στην Ελλάδα.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναφέρουν ότι οι μετανάστες παρουσιάζουν κυρίως λοιμώξεις του ανωτέρου και κατωτέρου αναπνευστικού και δερματολογικές παθήσεις, ενώ δεκάδες είναι οι περιπτώσεις ατόμων που χρήζουν ψυχολογικής βοήθειας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ