ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ-ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ-ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Μια βδομάδα πριν τη 17 Νοέμβρη η επέτειος του Πολυτεχνείου αποκτά για την πόλη μας ουσιαστικό περιεχόμενο. Δεκαπέντε συμπολίτες μας μετανάστες διεκδικώντας ΨΩΜΙ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ξεκινούν ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ δίνοντας μάθημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Η στάση τους γροθιά στο στομάχι μας. Να μη διώκονται, να μη φυλακίζονται, να μη βασανίζονται απλώς και μόνο γιατί υπάρχουν. Να ξέρουν ότι το επόμενο πρωί θα τους βρει στη μάχη για το μεροκάματο και όχι στα μπουντρούμια της αστυνομίας. Να αισθάνονται ότι η ζωή τους δεν αποτελεί «έγκλημα», ότι τα όνειρά τους δεν είναι παράνομα.

Ο νόμος ζητά να αποδείξουν ότι μπήκαν στη χώρα ή με σφραγίδα εισόδου, ή με έκδοση διαβατηρίου, ή με απόρριψη του πολιτικού ασύλου μέχρι τη 31-12-2004, για να νομιμοποιηθούν. Σε κάθε προσπάθεια για νομιμότητα βρίσκουν φραγμούς στη γραφειοκρατία. Για το ελληνικό κράτος έχουν όνομα και πρόσωπο μόνο όταν εισπράττει παράβολα αλλά είναι ανύπαρκτοι όταν ζητούν τα δικαιώματά τους.

Παρότι μας σοκάρει το γεγονός ότι στην Ελλάδα του 2008 το αίτημα για ΨΩΜΙ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ωθεί τους ανθρώπους στην αυτοθυσία, παρότι δε θέλουμε κανένας τους να κινδυνέψει, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι δίπλα τους στα δίκαια αιτήματά τους.

Απαιτούμε τη ριζική αλλαγή του νόμου των διακρίσεων νομίμων και παρανόμων.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.



Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών