ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την Τετάρτη 21/1 εκτυλίχθηκε πυρκαγιά στον πρόχειρο καταυλισμό των προσφύγων στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα αλλά η φωτιά κατέκαψε 65 καλύβες - σπιτάκια αφήνοντας άστεγους περίπου 500 πρόσφυγες. Μαζί με το ¨σπίτι¨τους οι πρόσφυγες έχασαν και όλα τους τα υπάρχοντα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, παπούτσια. Ως πιθανότερη αιτία για την εκδήλωση της φωτιάς εμφανίζεται η διαρροή από φιάλη υγραερίου που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες στις καλύβες τους για να μαγειρεύουνε ή να ζεσταίνονται. Τις επόμενες μέρες αναμένεται το πόρισμα από την πυροσβεστική υπηρεσία της Πάτρας.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών μετά από αυτό το γεγονός στη προσπάθεια της να βοηθήσει όσο είναι δυνατό τους πρόσφυγες συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, ρούχα, παπούτσια, σκηνές κ.α) στα γραφεία της, Πατρέως 26, 1ος όροφος από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 19:00 εως 21:00.

Επίσης συλλογή τέτοιων ειδών πραγματοποιείται και στο Παραρτημα του πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και Αράτου, κάθε μέρα από τις 17:00 και μετά.